LINIE DO PRODUKCJI TWAROGU

Linia do produkcji sypkiego twarogu i twarogu typu „Brykiet”

Linia służy do produkcji twarogu o różnej zawartości tłuszczu. Jej zaletą jest delikatna obróbka ziarna twarogowego, co w rezultacie daje twaróg wysokiej jakości.

W skład linii wchodzą: kotły twarożkarskie, schładzacz rurowy, separator serwatki bębnowego typu, przenośnik taśmowy, schładzacz ślimakowy, zbiornik do przechowywania twarogu.

Linia do produkcji twarogu ziarnistego ze śmietanką

Linia pozwala na produkcję twarogu ziarnistego ze śmietanką. Zaletą tego rodzaju twarogu w tym, że normalizacja odbywa się po tym, jak ziarno twarogowe jest już gotowe. Do mieszania ziarna twarogowego ze śmietanką używane jest takie urządzenie, jak creamer. Twaróg produkowany w ten sposób staje się delikatny w smaku.